Tur til Solbjerg Sø

10. juni 2019 19:07 , af Pia Jørgensen

Mette Gylling, som også er medlem af Solbjerg Kajakklub, havde inviteret til tur på Solbjerg Sø - og det var der 16 andre HKK'ere som takkede ja til sådan en 2. Pinsedag.

Vi mødtes i klubben og fyldte to trailere - og var allerede klar til afgang ved Solbjerg Sø kl. 9.30. I dagens anledning havde Mette sørget for vindstille og helt fladt vand, så der var ikke den store romæssige udfordring. Det gjaldt bare om at nyde turen søen rundt - 16 km. i alt. Vi kom forbi imponerende flotte huse, fantastisk beliggende med den smukkeste udsigt.

Søen strækker sig fra Solbjerg til Stilling og vi krydsede dermed grænsen mellem Aarhus og Skanderborg Kommuner.

Halvvejs - efter 8 km - nåede vi Stilling, hvor der blev en anelse uro i vandet grundet en vandskiløber - men det var vist også de eneste bølgeskvulp, vi fik. Vi gik i land og spiste vores medbragte mad. Inden vi roede videre, var vi et smut oppe på en udkigspost - hvorfra der var en imponerende udsigt over søen.

Så fortsatte vi videre rundt om søen - nu på modsatte bred. Vandskiløberen holdt pause, så vi kom fra Stilling uden problemer. Undervejs mødte vi fiskehejrer, et svanepar med 4 små dunede unger - og en krokodille (godt nok af træ).

Kort før vi nåede tilbage til klubhuset, begyndte det at dryppe en smule - men værre blev det ikke.

Vi fik pakket trailere igen - og var klar til hjemturen. Her opstod dagens eneste problem - bilerne kunne ikke trække trailerne op ad den bakke, der er fra klubben og op til vejen. Efter et par forgæves forsøg, måtte vi hjælpe med at skubbe bag på trailerne.

Stor tak for en hyggelig tur til alle, der var med - og en særlig tak til Mette for at tage initiativ til denne tur.

Hvor skal vi hen næste gang, vi skal på tur?

Mange kajak-hilsener
Pia Jørgensen