Om at blive medlem af Horsens Kajakklub

Her kan du læse lidt om:

  • klubben, rovandet og kajakkerne
  • hvordan du kommer på Interesselisten til begynderkurset
  • medlemskab af klubben

Hvordan kommer du i gang?

Horsens Kajakklub er en meget aktiv kajakklub, som holder til ved Horsens Fjord men som også byder på mulighed for at ro på Bygholm Sø. Vi kan ro hele året, med mindre fjorden / søen fryser til. Der bliver også arrangeret ture til "fremmed" rovand.

For at blive medlem af klubben skal du have de nødvendige kvalifikationer i henhold til Dansk Kano og Kajakforbunds regler. Det betyder, at du skal erhverve dig et ”kørekort”, et såkaldt IPP-certifikat (International Paddle Pass). Horsens Kajakklub tilbyder interesserede et begynderkursus, der leder frem til erhvervelsen af dette certifikat. Det finder sted i forsommeren. For at komme i betragtning til begynderkurset skal du skrive dig på vores Interesseliste

Interesselisten

Før du skriver dig på Interesselisten, beder vi dig gennemlæse følgende information:

På Interesselisten registrerer du dine personlige data. Hvis du ikke bliver medlem af klubben, bliver dine data fra Interesselisten automatisk slettet efter 2 år.  Når du registrerer dig på vores Interesseliste, erklærer du samtidig, at du er indforstået hermed.

Det koster kr. 100,- at komme på Interesselisten.

Her skriver du dig op

Begynderkursus - forløb

Begynderkurset er bygget op om en række roture på Horsens Fjord. Her træner vi roteknik og sikkerhed, så du efterfølgende har et godt grundlag for at ro på egen hånd eller sammen med andre.

Du vil være en del af et hold bestående af andre voksne, og I vil blive undervist af en gruppe erfarne instruktører. Vi når normalt at ro i alt 100 km i løbet af kurset, som er opdelt i hhv. Modul 1 og Modul 2. På Modul 2 er det tilladt at ro to og to sammen på andre dage og det er her, en god del af kilometerne tilbagelægges. For at sikre dig bedst muligt udbytte af kurset, skal du som udgangspunkt deltage i alle kursusdagene. Bliver du evt. forhindret, skal du lave en aftale med instruktørerne. 

Instruktionsforløb

  • I januar/februar udsendes en detaljeret tidsplan.
  • Informationsmøde i marts måned.
  • I april måned skal du i svømmehal og aflægge svømmeprøve - dato og sted for de enkelte hold vil blive meddelt, når holdene er fastlagt. 
  • Ultimo april, maj og og juni foregår instruktionen på vandet.
  • Kurset bestås ultimo juni og afsluttes med en dimissionsfest. Herefter er du frigivet og må ro alene til Brakør frem til oktober. Skal du ro i andet rovand, skal du ro sammen med en fuldt frigivet roer.
  • I september afholdes Sikkerhedsdag, som er et af kravene for at blive fuldt frigivet. Man kan tidligst blive fuldt frigivet pr.  1. maj det efterfølgende år.
  • Pr. 1. oktober starter vintersæsonen, og her er der restriktioner for, hvad årets begyndere må alene.

 

 

 

Priser og betingelser

Hele kurset koster kr. 1.800,-.

Når man starter på Modul 2 (halvvejs i kurset), bliver man medlem af klubben og skal betale kontingent for resten af sæsonen (frem til april året efter). Kontingentet for begynderne er reduceret til kr. 1.200,-.  Dertil kommer et depositum for nøgle på kr. 200,-

Klubben stiller kajakker, pagajer og veste til rådighed for instruktion og den efterfølgende roning.

Langt de fleste kan lære at ro kajak. Du skal dog opfylde to betingelser, før du kan komme i gang.

  • Du skal i svømmehal kunne svømme 600 m uden at holde pause
  • Du må ikke lide af en bevidsthedsberøvende sygdom

Når du har bestået kurset og er blevet medlem af Horsens Kajakklub, må du bruge klubbens ressourcer, herunder kajakker, pagajer, træningscenter etc.

 

Til dig med IPP2 bevis

Har du allerede en uddannelse i tur- eller kapkajak fra en anden klub, skal du frigives af en af vores instruktører.

Link følger til tilmeldingsformular.

Har du roet havkajak, skal du igennem et omskolingsforløb og samtidig skal du have været aktiv havkajakroer i 2 år.

Læs mere her.

Tilmelding til Interesselisten for begynderkursus

  • Skriv dig på listen, så kontakter vi dig om det kommende begynderhold, når du kan tilmelde dig
  • Du slettes automatisk fra listen efter 2 år
  • Det koster 100 kr. at stå på listen

Skriv dig op her

I Horsens Kajakklub underviser vi i turkajak

Turkajakken er en dansk opfindelse med oprindelse i Struer. På meget kort tid blev turkajakken populær i store dele af verden, da det er en hurtig båd, som samtidig er relativt let at ro. De første turkajakker var lavet i træ, men i dag er de fremstillet i plast, glas- eller kulfiber. Turkajakken er let og vejer som regel mellem 13 og 17 kg. Så de fleste kan altså håndtere den alene.

Turkajakken fås i forskellige modeller. Jo bredere kajak, jo nemmere er det at holde balancen.

I Horsens Kajakklub har vi alle bådtyper, fra de helt brede turbåde på 60 cm til de lidt smallere på 48 cm. Jo smallere kajak, jo højere hastighed.
Når du først har lært at ro, kan du frit vælge netop den kajak, der passer til dig og dit ambitionsniveau. Turkajakken kaldes også for motionskajak og er perfekt for dig, der gerne vil kombinere god motion med naturoplevelser og som ønsker en let kajak.

Vi underviser som sådan ikke i kapkajak, men har man demonstreret de nødvendige færdigheder, kan man også frigives til at ro kapkajak.

I Horsens Kajakklub har vi et aktivitetsudvalg, der arrangerer ture på forskellige niveauer og til forskellige lokationer i både ind- og udland. Når du har bestået begynderkurset og fået lidt erfaring, har du mulighed for at deltage i disse turer.

På begynderkurset lærer du både at ro i kajakken og om sikkerhed på vandet. Så regn med at du skal i vandet nogle gange undervejs. Se mere om kursets indhold her

Vi sætter sikkerheden meget højt, så for at bliver optaget på kurset, skal du en tur i svømmehallen og aflægge en prøve, hvor du viser at du kan svømme 600 m uden ophold.

Seneste skud på ”kajakstammen” er surfskien, som er bygget til fart og bølger. Horsens Kajakklub har erhvervet sig nogle af disse kajakker. En surfski er lidt længere end en turkajak og smallere. Den er designet til at udnytte havets bevægelser og dermed mere stabil i bølger end en turkajak og som navnet antyder er det muligt at surfe på bølgerne. En surfski er en slags sit-on-top kajak, som er selvlænsende. Når du er frigivet til at ro turkajak, har du også mulighed for at bliver frigivet til at ro surfski.  Dette kræver dog noget erfaring samt et kort ekstrakursus, hvor du skal demonstrere nogle helt specifikke færdigheder.

 

*Forskel tur- og havkajak:

Det ene er ikke finere end det andet. Begge kajaktyper har sine fortrin. Vi har ikke havkajakker i Horsens Kajakklub.
Hvis man er havkajakroer og ønsker omskoling til turkajak, så find information her.

Som nævnt ovenover er en turbåd en forholdsvis let og hurtig kajaktype – den vejer typisk mellem 13-15 kg. Den er let at håndtere – især oppe på land, men den har ikke så meget plads til oppakning og egner sige derfor bedst til dagsture, eller hvis man også ønsker at bruge kajakken som motionsform. En dygtig roer kan håndtere en del bølger, med det er noget mere udfordrede end i havkajakken.

Tur-/kapkajakker

Surfski