Nyhedsbrev - april 2020

 

                             
         Nyhedsbrev - april 2020  

Siden sidst

 

Marts måned går over i historien som den mest mærkelige og på mange måder skræmmende måned – måneden hvor Corona-virus inficerede vores liv og hverdag og lukkede Danmark ned. Dermed blev HKK også ramt på sine klubaktiviteter.

Til gengæld er vi en af de få idrætsgrene, som er så privilegerede, at vi fortsat kan dyrke vores sport – bare vi gør det under hensyntagen til gældende regler om ikke at forsamles flere end 10 personer – og holde god afstand. Samtidig er det en god idé, at have noget med til at spritte sine hænder af i, da der jo er en del håndtag, der bliver rørt ved.

En anden vigtig ting er registrering i Rokort. Det skal stadig ske – og det kan gøres enten via hjemmesiden eller via Rokort app’en. Det forudsætter dog, at du er logget ind. Du logger ind med din e-mail adresse og taster dit kodeord. Har du glemt dit kodeord, så kan du bede systemet om at give dig en ny. Denne sendes så til din e-mail. Husk du skal taste din rute ind. Allerbedst er at taste den nøjagtigt planlagte rute – f.eks. til Brakør. Skulle du så kun nå til Abetræet, retter du bare ruten, når du kommer hjem. Næstbedst er at skrive GPS nordkyst (hvis altså ror med GPS). Men det er forbudt at skrive nordkyst – og så ro på sydkysten eller omvendt. Det giver sig selv. Hvis nogle har problemer med at hitte ud af indtastning, så spørg endelig. Det er for din egen sikkerheds skyld, at der bliver tastet korrekt.

Marts startede ellers så godt med et havneræs i Silkeborg – og her var der rigeligt med vand. Broerne stod under vand og der var virkelig god strøm i åen, så det gik rigtig hurtigt den ene vej og knap så hurtigt den anden vej. Der var fin deltagelse fra HKK.

Sæsonens sidste SuperTirsdag nåede vi også at få med – stor tak til Claus Bille, som diskede op med en menu fra formandens ønskeliste.

Lørdag den 7. marts havde vi besøg af de håbefulde aspiranter til årets begynderhold. Holdet blev sat og tirsdagen efter var der instruktørmøde, hvor planen for afvikling af begyndernes undervisning blev fastlagt. Stor tak til de fremmødte og til de, der på forhånd havde tilkendegivet, at de gerne ville hjælpe. Det er altafgørende, at vi har det fornødne antal instruktører og hjælpeinstruktører, så vi kan fastsætte et program, hvor der ikke bliver trukket for store veksler på den enkelte. Vi håber, at flere vil melde sig på banen, såfremt vi i tilfælde af sygdom eller andet oplever forfald blandt instruktører / hjælpeinstruktører.

Om onsdagen lukkede Danmark så ned – og ingen ved, hvornår der bliver åbnet op for de forskellige ting igen. Indtil videre holder vi os til planen, hvor begynderne skal starte M1 den 20. april. Hvorvidt det bliver muligt, må vi se og tage bestik efter.

Vores bro har vi taget i brug, men den er ikke helt færdigjusteret endnu.

Foreløbig har vi aflyst Husdagen og Standerhejsning. Heldigvis har en del budt ind med hjælp til nogle af de udendørs ting, der skulle laves. Stor tak for dette. Sidenhen får vi brug for hjælp til nogle af de indendørs ting – og håber, at der vil være nogle hjælpsomme medlemmer, som byder ind med assistance hertil.

Vi har fået skabt en printet årskalender – som opdateres hver måned og dels lægges på hjemmesiden og dels printes til ophængning i klubben. Den rækker så langt frem, som der nu kan printes på en A3  side. Du kan også til enhver tid bruge kalenderen fra topmenuen på hjemmesiden og se det samme – men så er der to muligheder nu.

Nu har vi fået sommertid på uret – og det gør de lyse aftener stadig længere – det skal vi huske at skønne på.

 

Kommende arrangementer

 

Vi vender tilbage med datoer, når vi kender forholdene omkring, hvordan Danmark og herunder idrætten åbner op igen.

Standeren vil blive hejst, når vi igen får adgang til klubhuset – og vi har planer om at fejre sæsonstarten i forbindelse med en klubaften, når vi kommer i gang igen.

Udover begynderholdet håber vi naturligvis også på, at det lykkes at få gang i et Kom godt i gang kursus i foråret.

Vejret har i den sidste tid vist sig fra sin smukkeste side og det har været dejligt at se, at rigtig mange har været på fjorden og nydt solen. Påsken står for døren og det må forventes, at endnu flere vil på vandet, såfremt vejret indbyder til det. Nyd turene på vandet og få blæst hjernen igennem, men glem ikke reglerne.

 

Lidt af hvert

 

Hjemmesiden – som I måske har set – via nyhed på hjemmesiden og FB, så er PR-udvalget i gang med at omstrukturere hjemmesiden, så den – forhåbentligt – bliver mere brugervenlig og overskuelig. Prøv ved lejlighed at klikke rundt på siden og bliv fortrolig hermed. Husk du skal være logget ind for at kunne se det menupunkt, som hedder Medlemsinfo. Det er bl.a. referater, som kun medlemmer af klubben skal have adgang til. Fremover vil vores billedgalleri også være at finde der.

 Husregler – i vinterens løb har bestyrelsen opdateret klubbens Husregler – de vil blive publiceret på hjemmesiden via en nyhed.

 Pistefarver – en oversigt over de løb, HKK typisk deltager i – og en angivelse af sværhedsgrad på de enkelte løb følger også i en nyhed på hjemmesiden.

 Klubtøj – Indtil videre kan log-in til webshoppen fås hos Pia Jørgensen, på klubbens mail.

Sikkerhed

Husk - vinterroningsreglerne gælder frem til 1. maj.

Støt din klub når du tanker hos OK Benzin.

Du kan enten downloade OK’s app eller få et kort, så du støtter 

Horsens Kajakklub, når du tanker, uden at det koster ekstra for dig.

Se hvordan her (www.ok.dk/privat/ok-og-sporten)

Bemærk – vi mister støtten, såfremt vi ikke skaffer flere nye OK kunder.

Oplevelser

Del gerne dine oplevelser med os – send billeder og ord.

Facebook

Følg med på den officielle facebook side: https://www.facebook.com/HorsensKajak

Ansøg om at blive medlem af vores lukkede facebook gruppe:

https://www.facebook.com/groups/33002023297/

 

Der er oprettet en ekstra Facebook gruppe – Horsens Kajakklub – Roaftaler (https://www.facebook.com/groups/908141186310867/ , specielt med henblik på at lave ro-aftaler. Vi håber, klubbens medlemmer får stor glæde af denne gruppe.